Arttik Studios er bygget på tre søyler. Dette er kunst, velvære og multikulturalisme. Av den grunn, mens fokuset vil være å gi kunstopplevelser, vil ARTtik ta sikte på å designe sine tjenester med tanke på de positive fordelene kan få. Vi vil også prøve å binde inn ulike kulturer som en gest til de mange kulturene som er representert i Trondheim, samt de forskjellige kunstformene. Arttik er et kompliment til den livlige kultur- og kunstscenen i Trondheim. Alle er velkomne til å være med uansett alder, bakgrunn eller kompetanse. Arttiks studio er et rom hvor du er fri til å utforske din kreative ånd.

Hva er tjenestene våre?

ARTtik vil tilby en rekke kreative og innovative workshops og kurs, der studentene kan gjøre seg kjent med forskjellige kunstformer både gamle og nye. Interesserte, hovedsakelig barn, vil også bli tilbudt muligheten til å delta på åpne studioøkter, hvor de kan teste ut forskjellige teknikker og materialer. ARTtiks studio vil være åpent for alle, men vi fokuserer på barn og personer som av en eller annen grunn kan ha fordel av roen og de sosiale aspektene som ARTtik-aktiviteter kan gi. Disse personene kan omfatte, men er ikke begrenset til, studenter, innvandrere, pensjonister og foreldre til permisjon.

Hvorfor er vi forskjellige?

Det er noen sentrale forskjeller mellom ARTtik og allerede eksisterende ventures. Det er riktignok muligheter innen den eksisterende kunst- og kulturscenen til å teste forskjellige kunstformer; disse er imidlertid vanligvis begrenset til en spesifikk kunstform og en begrenset tid. ARTtik har som mål å eksponere for å gi et rom med et kontinuerlig tilbud av kunst- og håndverksaktiviteter. Virksomheten vil forsøke å eksponere hele samfunnet, men spesielt barna for en rekke kunstarter; både gamle og nye. For mange eksisterende aktiviteter må deltakerne velge en spesifikk aktivitet og forplikte seg til en bestemt periode. ARTtik lar deltakerne prøve ut forskjellige typer kunst uten å måtte forplikte seg til et utvidet kurs. Dette gir mulighet for fleksibilitet med hensyn til tid, økonomi og forpliktelsesnivå.

Hva heter studioet ditt, og hvorfor valgte du det?

Navnet ARTtik er et skuespill på virksomhetens fokusområde og et nikk til beliggenheten i Nord. Tik (tick) er også et skuespill på det faktum at vi gjør oppmerksom på.

Misjon

ARTtiks oppgave er å bidra til å pleie en interesse for kunst, og å pleie for kunst. ARTtiks mål er todelt. Vår ambisjon er å gi et kreativt rom der både barn og voksne kan utforske de forskjellige kunstformene; oppdage og utvikle talentene sine i prosessen og oppleve de mange fordelene. Disse fordelene inkluderer positive psykologiske og fysiske effekter. Samtidig er det vår ambisjon å feire mangfoldet av mennesker og kulturer som eksisterer i Trondheim.

Visjon

Vår visjon er å være et nav for kunstutforskning, sosialt samvær og forening.

Produkter og tjenester

ARTtik vil tilby workshops og kurs. Disse workshopene og kursene vil bli utviklet rundt forskjellige kunstformer, materialer og temaer. Utenfor de vanlige verkstedene og kursene vil ARTtik også tilby sosiale sammenkomster, spesielle aktiviteter og workshop som er bygd rundt spesifikke temaer og anledninger. Dette er med sikte på å hjelpe flest mulig mennesker som ønsker å oppleve kunst, men som av en eller annen grunn ikke kan delta på et vanlig verksted eller et kurs.

Team

Ryggraden i ARTtik operasjoner er vårt fantastiske team av kunstnere som har mange års erfaring innen sin kunstform, men viktigst av alt har et brennende ønske om å dele sin kunnskap med andre. Gjennom workshops og kurs vil teamet vårt arbeide for å skape et kreativt og inspirerende miljø der barn, ungdom og voksne kan utforske kunstformene og oppdage skjulte talenter. Miljøet vil også gi oppfyllelse gjennom effektiv og produktiv bruk av tid. Vi er også åpne for alle som føler at de har en kunstform som de gjerne vil dele med andre.

Hvorfor ARTtik

Fleksibel

Kreativ

Profesjonell

Inkludert alle grupper

Ulike kunstformer

Flerspråklig / flerkulturelt miljø

Sentral

Om oss

 Lidija Pavlovic er ingeniør i jordbruksøkonomi og regnskapskonsulent. Hun har erfaring som foreleser i økonomi og økonomikonsulent. Lidija er opprinnelig fra Serbia, men har bodd i Norge de siste 12 årene. Som innfødt serbisk foredragsholder kan hun snakke alle språk fra eks-Jugoslavia (kroatisk, bosnisk, montenegrin), men snakker flytende både engelsk og norsk. Lidija er kreativ som person, liker all slags kunst, spesielt interessert i interiørdesign. Det var en grunn til at hun tok kurs i decoupage. Lidijas personlige mål med hensyn til Arttik er å dele sin kunnskap og skjønnhet om kunsten med andre.

Claudia Garachena er veterinær med en mastergrad i folkehelse. De siste 6 årene har arbeidet hennes innebar å gi informasjon og utdanning til allmennheten inkludert barn. Claudia er opprinnelig fra Chile og har bodd i Norge i 2 år, hun er innfødt spansktalende og flytende engelsk. Claudia elsker kunst, håndverk og alle måter å utforske kreativitet på. Claudias personlige mål med hensyn til Arttik er å skape et rom der alle er velkomne og føler seg fri til å være kreative og nyte enhver type kunst!